søndag 28. mars 2010

Elgskavsgryte


Det er påskefjell og ski.
Vin, strikk og klistergli (samt bakovergli...)

Påskemat på alle fat
er påskas viktigste mandat.

Elg i gryta.
Er det en vi selv kan skryt'a?

Nja, egenhendig kjøpt på Rema 1000,
men med eple og sopp gjorde den susen.

Elgskavsgryte
(3-4 pers)
1 gul løk
350 g champignon
1 ts sukker
6 kokte, skrelte poteter
2 epler
1 pk elgskav (400 g)
1 dl vann
2 dl matfløte
1 terning buljong
3 tørkede, knuste enebær
fersk rosmarin
salt og pepper
tyttebærsyltetøy

Hakk løk, skiv sopp.
Fres soppen i smør i en tykkbunnet gryte til de blir gyldne. Strø på litt sukker og salt mens du steker, så blir de ekstra karamelliserte. Tilsett løken og stek noen minutter til.
Skiv potetene. Skjær eplene i båter og legg dem i kaldt vann.
Ha elgskavet i gryten, stek til det er nesten gjennomstekt. Tilsett poteter, fløte, vann, buljong, knuste enebær og rosmarin, og la småputre i 5 minutter. Ta eplene opp av vannet, rør dem inn i gryten og la dem koke med de siste minuttene. Smak til med salt og pepper.
Strø over mer rosmarin og servere med tyttebærsyltetøy. Og påskevin såklart.

Ingen kommentarer: