Idag ville jeg lage laksepai som lørdagsmiddag til svenskene mine. Jeg hadde litt kvaler på forhånd, skulle jeg bytte til hvit fisk siden Ida hadde lovet å ta med rødvin fra Gran Canaria?
Nei så menn. Forrige gang jeg skulle lage laksepai glemte jeg å kjøpe laks, og måtte ta litt gammel torsk jeg hadde i fryseren. Denne gangen ville jeg ikke la meg stoppe!
Så jeg bannet like godt i kirka, og serverte rødvin og laks.
Men det ble godt, jammen flaks.
Laksepai
(4 pers)
3 dl mel
60 g smør
1 egg
1 ts salt
1 kokt potet, skrelt
250 g laksefilet (+ sitronsaft)
2 l fersk spinat
3 fedd hakket hvitløk
2 vårløk i skiver
3 egg
1 dl matfløte (soyafløte)
2 dl melk
sitronskiver
gresskarfrø
dill
salt&pepper
Smuldre smøret i melet, mos i poteten og bland med egg og salt. Trykk ut i en form og forstek i 10-15 min på 200 grader.
Lag fyllet imens. Skjær laksen i biter, og marinere i saften av 1/2 sitron, salt og pepper.
Fres hvitløken i litt smør, ha i vasket spinat og salt, og rør til den faller sammen. Legg til side.
Bland matfløte, egg, melk, salt og pepper med vårløk og ganske mye dill.
Legg spinaten i paiskallet, dandere laksebitene oppå, og hell på væsken.
Topp med noen spiseskjeer gresskarfrø og sitronskiver.
Stek i ca 40 min.
Servere med salat. Jeg blandet fersk spinat, dill, cherrytomater, avocado og kikerter, og hellte over en sennepsvinagrette.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar