fredag 27. mars 2009

Riskaker med mangosalsa og rekefres


Fredagskveld med Kristine kusine.
Vi ble enige om at dette var et måltid bestående av komponenter som kompletterte hverandre komplett.

Alt er til 2 personer:

Riskaker
5 dl kokt ris
1 hakket sjalottløk
1 fedd hakket hvitløk
1/2 hakket rød chili
1 egg
salt og pepper

Bland risen med de hakkede grønnsakene. Rør inn egget og smak til med salt og pepper. Fukt hendene med kaldt vann, og form kaker som du steker gylne i olje.

Mangosalsa
1/2 mango
1 avocado
6 cherrytomater
1 vårløk
saften av 1/2 lime
1 ss olivenolje
salt, pepper
fersk koriander

Skjær mango, avocado og tomater i terninger, vårløk i skiver. Bland. Sprut over limesaft, bland i olje og masse koriander. Smak til med salt og pepper.

Rekefres
200 g reker uten skall
1 fedd hakket hvitløk
saft av 1/2 lime
bladpersille

Fres hvitløken i litt olje. Ha i rekene og rør rundt til de er varme. Sprut over limesaften og bland i hakket bladpersille.

Servere alt med mango- eller chilisaus og hvitvin.

Ingen kommentarer: