onsdag 25. mars 2009
Kristin i ovn
Langt tilbake på 90-tallet, da Eli og Kristin og de fleste av husmødrene studerte i Trondheim, laget Kristin en grønnsaksrett som hun puttet i ovnen og serverte til Eli. Siden har "Kristin i ovn" blitt en klassiker hjemme hos Eli og Einar. Og sakte men sikkert har den nok blitt ganske annerledes enn den var i studentkjøkkenet der oppe i nord.
Husmødre får, husmødre tar og husmødre gir. Idag var Eli og jeg de eneste husmødrene som kunne klubbe, og Eli ga meg mat.
Hun og Einar bruker som regel de grønnsakene de har, men holder seg sånn nogenlunde innenfor middelhavskjøkkenetet. De serverer vanligvis med pasta, men idag hadde vi rundstykker til. Ofte har de også ost på toppen. Og dette var så herlig og enkelt og hadde så mange gode smaker på én gang at jeg bare måtte blogge.
Kristin i ovn
(2-3 pers)
1 liten aubergine
1/2 squash
1 stor gulrot
noen sjampinjonger
2 hvitløksfedd, hakket
1/2 søt paprika
noen håndfuller grønne oliven
noen soltørkede tomater i olje
gode smakstomater
pinjekjerner
olivenolje og balsamico
salt og pepper
Skjær aubergine, squash, gulrot og sopp i skiver. Bland i formen. Skjær paprika, oliven, og soltørkede tomater i skiver også, og legg over samen med hvitløk. Hell på olje og balsamico, salt og pepper.
Skjær tomater i skiver, og dekk hele formen med dem. Ha over mer balsamico og salt og pepper.
Sett i stekeovn på 200 grader i ca 30 min. Etter halve tiden strør du over pinjekjerner.
Servere med brød.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar