mandag 9. mars 2009

Jambalaya


En halv boks hermetiske tomater i kjøleskapet, en pose med noen reker i fryseren. Hva kunne det bli en mandag kveld? Jambalaya!
Ekte kreolsk Jambalaya inneholder vel strengt tatt noen sterke pølsebiter også, men shit la gå, jeg hadde heller i litt ekstra grønnsaker.
Hva er vel bedre enn hele middagen i én og samme gryte?

Jambalaya
(1 pers)
1/2 rødløk, hakket
1/2-1 vårløk i biter hakket
1-2 fedd hvitløk, hakket
1/2 gul paprika i strimler
2 stilker stangselleri i skiver
1 dl langkornet ris, gjerne natur
ca 2,5 dl buljong (vann + terning)
1/2 boks hermetiske tomater
150 g reker med skall
chilipulver eller (cayennepepper)
5 grønne oliven
bladpersille

Tin og rens rekene.
Fres all løk, paprikaen og stangsellerien i olje 2-3 min i en gryte. Tilsett risen og fres den blank.
Hell i buljong og tomater, kok opp og la putre under lokk  i ca 20 min, lenger hvis du har naturris.
Smak til med chilipulver, vend inn reker og persille, pynt med oliven, og servere gjerne med en sitronbåt og grønn salat.

Ingen kommentarer: