søndag 22. mars 2009

Green Curry Cod


Torsk er vel en sjelden gjest på thailandske bord. Men om en torsk svømte den lange veien over havene og hoppet opp i en thailandsk gryte, ville kanskje Green Curry Cod sett dagens lys?

Mamma, pappa, Alf og Elise kom på middag, og jeg lot torsken boltre seg i kokosmelk og curry.

Grønn torskecurry
(5 pers)
1 gul løk i båter
2 fedd hvitløk, grovhakket
3 ss thailandsk green curry paste
1 boks kokosmelk (4 dl)
2 dl vann
1 søt paprika i tynne ringer
1 squash i terninger
800 g torskefilet i biter
1 ss fiskesaus
saft av 1/2 lime og skall av hele
2 ts sukker
fersk koriander

Fres løk og hvitløk i olje i en gryte. Ha i currypaste og rør rundt noen minutter. Ha i kokosmelk og vann, kok opp. Tilsett paprikaringer og squash og kok 5-10 min.
Ha i fiskebiter og la trekke på svak varme noen minutter til fisken er gjennomkokt. Smak til med limesaft, skall, fiskesaus og sukker. Strø koriander på toppen.
Severe med nykokt jasminris og mer koriander i en skål.

2 kommentarer:

lillian sa...

ah dette var kjempedeilig!! digger fiskeoppskriftene dine.

dina sa...

Takk:)