lørdag 7. mai 2011

Hasselnøttburgere


Forleden dag var Karin og jeg på den nye rawfood-kaféen i Sandvika.
Vi er ingen rawfoodentusiaster, men tenkte det kunne være spennende å prøve ut kaféen, og fresht med en skikkelig grønnsakslunsj.
Begge valgte vi nøtteburger på valnøttsbrød, med ulike salater og avocadorøre til. Tilbehøret var veldig friskt og godt, bla.a gode rødbeter og spirer, men selve hovedpersonen, burgeren, var litt liten og tørr.

Jeg bestemte meg for å prøve hjemme. Fant et utgangspunkt i en vegankokebok, og mikset og trikset litt utifra det.
Det ble saftige, gode burgere med god nøttete tyggemotstand. Nesten litt søte ble de faktisk.

Nøtteburgere
(4 burgere)
65 g hasselnøtter
1 gulrot
1/2 løk
en håndfull hakket persille
30 g havregryn (lettkokt type)
2,5 dl vann
1/2 terning grønnsaksbuljong

Kjør nøttene grovt i stavmikser. Rasp gulrot og løk.
Bland det med persille i en bolle.
Kok opp vann og løs opp buljongterningen.
Lag en grop i midten av bollen, legg i havregrynene og hell over bare akkurat så mye buljong at det dekker grynene. Bland videre til en deig.
Stek i olje på middels varme til burgerne blir gyldne og fine.

Jeg serverte med bulgursalat med grillede grønnsaker, samt rømmesaus av rømme, honning, sennep og lime.

Ingen kommentarer: