tirsdag 31. mai 2011

Byggrissalat med rød pesto


Grynsalattrenden fortsetter!

Idag ble det en rask variant med Byggris fra Mølleren. De har porsjonsposer med forkokte byggryn som koker på 12 minutter. (Ikke de ferdigkokte posene med smakstilsetning som man bare varmer opp altså!).

Det eneste som er litt tøysete, er at det må være en egen liten plastpose utenpå hver porsjon. Det er klart det gjør det enda enklere, men man klarer seg vel uten? I Sverige har de såklart både byggris, hveteris og havreris løst i pakken, samme raske tilberedning. Sverige altså...

Byggrissalat
byggris
rød pesto
friske urter
vårløk
reddiker
tomater
søtpaprika
avocado
kalamataoliven
sukkererter+limesaft+hvitløk
ristede solsikkefrø
limebåter til servering

Kok byggrisposene etter anvisning på pakken, ha i litt rød pesto, ikke sånn at det blir masse smak, bare et lite pestoslør blir godt synes jeg. Klipp over friske urter og la avkjøle litt.

Del grønnsakene i passelige biter og tilbered sukkerertene på den beste måten: Kok dem noen minutter og avkjøl dem raskt i kaldt vann, fres litt hakket hvitløk i en stekepanne, ha i de kokte sukkerertene, stek litt videre og sprut over litt lime- eller sitronsaft.

Bland grønnsakene inn i byggrisen, strø over solsikkefrø som du har ristet i tørr panne, og servere med limebåter og kanskje litt cremet balsamico?

Ingen kommentarer: