fredag 22. januar 2010

Rågknäckebröd


Tynne, sprø knekkebrød av rug.
De ser passelig hjemmelagde og rustikke ut, og smaker som ekte knekkebrød skal.
Karin og Frej har bakt disse både med spelt og rug, de blir perfekte uansett.
Det er vår guru Anna Bergenström som står bak.

Rugknekkebrød
(20 stk)
50 g gjær
5 dl lunkent vann
2 ts salt
500 g sammalt, fin rug
200 g siktet hvetemel/spelt

Løs gjæren opp i vannet, tilsett salt og mel. Bland vel og lenge, gjerne med maskin, for det er ganske seigt. Jeg har ingen mektig Kenwood, men en enkel liten håndmikser med deigkroker. Den funker.
Strø litt mel over deigen og sett den tildekket i kjøleskapet i 12-24 timer.
Ta ut, del i 20 biter og kjevle hver tynn og fin. Hvis du har en sånn rutekjevle kan du gjerne kjøre over den på slutten, men det har ikke jeg. Du må bruke ganske mye mel i utbakingen, mer enn du tror, og kjevle med veldig lett hånd.

Legg 3 knekkebrød på platen av gangen, og stek 2 brett i ovnen på én gang. Jeg brukte varmluft, og lot dem steke på 225 grader i 10-15 minutter.

Ingen kommentarer: