søndag 10. januar 2010

Horepasta


Spaghetti á la puttanesca.
Horenes spaghetti.

Horene i Napoli i hin håre dager er opphavskvinnene til denne pastaretten.
Horene hadde ikke så god tid til å handle mellom slagene, og de måtte bare slenge sammen det de hadde i skapet. Der hadde de mest hermetikk og salte ansjoser, og de lot det putre sammen til en herlig saus. La oss håpe horene slik fikk energi til nye runder...

Spaghetti á la puttanesca
(2 personer)
2 sjalottløk
1 fedd hvitløk
1/2 chili
2 ekte middelhavsansjosfileter
1 boks hele hermetiske tomater
2 ss kapers
1 dl grønne, steinfrie oliven
1 ts tørket basilikum
masse fersk bladpersille
spagetti til 2 personer

Skjær løk i skiver, hakk hvitløk og chili.
Stek det mykt i litt olivenolje.
Mos ned ansjosfiletene, hell i hermetiske tomater, røreknus dem litt.
Ha i kapers, oliven og basilikum. La koke i ca 10 minutter, mens du koker spaghetti.
Kristine og jeg kastet spaghettien i veggen for å se om den var klar, og den satt!
Bland inn persille i sausen, og server med spaghettien.
Vi hadde en liten avocado-tomatsalat til.
Parmensan er sikkert egentlig et must, men siden jeg ikke tåler det, fikk ikke Kristine heller. Rettferdigheten råder.

Ingen kommentarer: