torsdag 21. januar 2010

Muffins med muffens


Muffins til middag?
For noe muffens...

Hva for noe muffens har man i muffinsen for at den skal kunne passere som middagsmuffins?
Ikke noe søt muffens vel?
Neida, her er det bare sunne greier. Ikke noe muffens i mine muffins.
Du få'kke fler muffins enn du lager sjæl!

Middagsmuffins
(9 store eller 12 små)
1 rødløk
1/2 broccoli
10 grønne oliven
2 hvitløksfedd
noen håndfuller usaltede cashewnøtter
hakket bladpersille
4 egg
2,5 dl (havre)melk, (egentlig 3 dl kesam)
1 ts salt
2 ts bakepulver
3 dl siktet hvetemel/spelt
3 dl sammalt hvetemel/spelt
muffinsformer av papir eller brett

Skjær rødløk i båter og grovhakk hvitløken. Fres dem myke i litt olje. Kok små broccolibuketter noen minutter.
Visp egg og melk, du behøver ikke bruke mikser. Ha i salt, bakepulver og mel.
Vend forsiktig inn grønnsaker, oliven og cashewnøtter og hakket bladpersille.
Ha røren i stor muffinsformer.
Stek i 25 minutter på 200 grader til de blir gyllne og sprekker fint på toppen.

Kristine og jeg spiste disse idag, og serverte med en bønnesalat:
200 g lettkokte grønne bønner
1 fedd grovhakket hvitløk
1 boks store hvite bønner
sitronsaft
en neve pinjekjerner

Stek lettkokte grønne bønner og store hvite i olje sammen med hakket hvitløk.
Legg det over i en bolle, sprut over litt sitronsaft og strø over ristede pinjekjerner.

Tips: I disse muffinsene pleier jeg å tage hva jeg haver. Idag havde jeg de ovenstående ingredienser. Det er også godt med f.eks fersk spinat, fetaost, paprika, tomater eller mais.

2 kommentarer:

ida.k sa...

Detta skall prøvas ut idag, som bil-tur-mat till Trysil; jammi! Tror att det även är en hit før en liten kvinna =)Ha en fin helg, ses nästa vecka!

dina sa...

God idé!
De er sikkert perfekte som bilmat. Grønnsaker og brød i ett, og ingen løse komponenter som ost eller saus som slenges rundt i bilen i en krapp sving.
God tur!