søndag 4. oktober 2009

Skjønne bønne


Å du skjønne bønne.
Du kan brukes til mer enn man kunne drømme.
Hvem skulle trodd du inn i brødet kunne rømme?

Let etter saftigere biter,
jæ' ska love'ræ, du sliter!

Bønnerundstykker
(ca 20 stk)
1 boks avrente kidneybønner
ca 5 dl vann
1 pk gjær
2 ts salt
1/2 dl olje
1 ss sirup
1 dl linfrø
3 dl siktet rugmel
1 dl sammalt hvetemel (el spelt)
7-8 dl siktet hvetemel (el spelt)

Miks bønnene jevne med litt av vannet, tilsett resten av vannet (det skal bli 7 dl væske til sammen) og varm opp til ca 37 grader .
Løs opp med gjæren i en bolle. Tilsett resten av ingrediensene, men ikke ha i alt det siktede hvetemelet, tilsett litt av gangen til du har en smidig deig som slipper bollen.
Hev tildekket i 30 min.
Trill ut rundstykker og la dem etterheve mens ovnen varmes opp til 225 grader.
Stek til gyldne. Servere gjerne til byggsuppen.

Ingen kommentarer: