tirsdag 20. oktober 2009

Linse- og rotfruktgryte


Det begynner å bli så mørkt. Og dagene er lange og hektiske for tiden.
Når man ikke en gang rekker å løpe innom butikken for å handle det nødvendigste, er det godt å ha rotfrukter i grønnsaksskuffen. De holder seg godt og svikter ikke en kald og sliten skrott.

Linse- og rotfruktgryte
(1-2 pers)
1 dl tørre grønne linser
1 stort fedd hvitløk, grovhakket
10 cm purre i ringer
1/2 søtpotet
en bit sellerirot
en bit kålrabi
1 terning grønnsaksbuljong
5 dl vann
1 ts sambal oelek (chilipasta)
frisk koriander

Bløtlegg linsene i 30-60 minutter hvis du har tid, da blir de snillere mot magen.
Skjær rotfruktene i terninger. Stek dem i litt olje sammen med purre og hvitløk. Hell over vann, buljongterning, linser og sambal oelek.
La koke i ca 20 minutter, til rotfrukter og linser er møre.
Servere med fersk koriander.

Ingen kommentarer: