tirsdag 22. september 2009

Blomkål og byggsalat


De har fått byggris i norske butikker! Før har jeg bare kjøpt det i sverige. Bygggryn er veldig gode, og når de heter byggris er de forbehandlet og kuttet, og trenger bare koke 12-15 minutter.

Idag fikk den bli basisen i dagens svært heldige versjon i kategorien middag-rasket-sammen-mellom-skole-og-kor.

Blomkål og byggsalat
(1 pers)
50 g tørr byggryn
1/2 blomkål
2 små gulrøtter
frisk persille
1/2 fedd hakka hvitløk
sitronsaft av 1/4 sitron
1 stor ts sennep
1 ts honning
1 tomat
en håndfull usaltede peanøtter
1 egg

Kok byggrynene etter pakkeanvisningen.
Damp gulrotbiter og blomkålbuketter til de er passelig møre. Kok egget.
Bland en dressing av hvitløk, sitronsaft, sennep og honning, rør inn i de kokte grynene.
Ha i blomkål, gulrot og persille og tomatbåter.
Topp med peanøtter og eggebåter.

Ingen kommentarer: