fredag 20. august 2010

Fullkornspilaff med ovnsbakte grønnsaker


Ris kokt som pilaff har en herlig, må-ha-mer-smak. Og å ovnsbakte grønnsaker er noe av det beste man kan gjøre med dem.
Idag lagde jeg en fullkornsvariant. Fullkorn er godt og sunt, men man må ha god tid, og ikke være utsultet når man setter igang, for fullkorn skal koke så fryktelig lenge.
Idag var sulten i overkant stor, men når det er god mat og vin i sikte får magen tåle å vente.

Fullkornspilaff med ovnsbakte grønnsaker
(1 pers)
1 ss olje
1 hakket sjalottløk
1 dl fullkornsris 
2,5 dl buljong (vann+terning)
-------------------
1/2 rød paprika
1 liten rødløk
1/2 fenikkel
1 håndfull grønne lange bønner
1 fedd hvitløk
1 ss olje
salt+pepper
sesamfrø
bladpersille

Fres sjalottløken myk i oljen, ha i risen og fres videre i noen minutter til den er blank.
Tilsett vann og buljongterning, kok opp, og la koke på svakeste varme i 40-45 minutter til risen er mør. Fluff opp med en gaffel.

Mens pilaffen koker:
Strimle grønnsakene, hakk hvitløken. Bland alt i en ildfast form sammen med olje, salt og pepper. Stek i ovnen på 200 grader i ca 30 min, rør litt underveis. Strø over litt sesamfrø mot slutten.

Server pilaffen med grønnsaker oppå, og strø persille på toppen. Sitron eller lime er også godt til.

Ingen kommentarer: