søndag 8. november 2009

Rødbetsei


Sesongens ferske kokte rødbeter sammen med eple, kapers og seifileter.
En god sammensetning onkel Anders lagde til steinbit en gang, men han brukte hermetiske rødbeter. De ferske hevet smaken ytterligere.

Karin og Frej på søndagsmiddag, og til deres ære serverte jeg med pressad potatis.

Sei med rødbetblanding
(3 pers)
6 seifileter
saft av 1/2 sitron
salt
olje
bladpersille

3 små ferske rødbeter
eplesidereddik el. l
1/2 agurk, utkjernet
2 små norske epler
noen håndfuller store kapers med stilk
smør

Legg fiskefiletene i en ildfast form med sitronsaft, olje, salt og bladpersille på seg. Stek i ovnen på 200 grader i 10-15 min.
Kok rødbetene i vann, 1/2-1 dl eplesidereddik og litt salt. La koke i ca 25 min, til møre, skyll i kaldt vann og fjern skallet med gummihansker. Skjær dem, eplene og agurken i terninger.
Smelt noen spiseskjeer smør i en panne og fres rødbeter, epler, agurk og kapers lett. Server til fisken sammen med presset potet og rødvin.

Ingen kommentarer: