søndag 30. august 2009

Steinbit med appelsin-kantarell-linser


På Rema kostet steinbitfilet mindre enn torsk. Da kunne studentene Kristine kusine og Dina fleske seg med litt mandagsluksus. I tillegg var det tilbud på kantareller på Sagene torg, o lykke.
Vi spiste forferdelig sakte, for vi hadde så masse å fortelle hverandre, og man snakker da vitterlig ikke med mat i munnen.


Vi glemte likevel ikke å smake på de sporadiske munnfullene, og kunne konstatere at kantarellene var så gode at de gjennomsyret hele måltidet med sin himmelske smak. Vi må komme oss på sopptur snart.

Steinbit med linsesalat

(2 pers)
4 biter steinbit à 100 g
1 liten rødløk
100 kantareller
2 dl tørre grønne linser
1 appelsin
1 avocado
sitronsaft, salt, pepper
bladpersille

Skyll linsene og bløtlegg dem i 30 minutter. Hell av vannet, og kok i 4 dl nytt vann med litt salt, 20-30 min. La dem renne godt av i et dørslag.
Hakk rødløken og stek den myk sammen med rensede kantareller. Bland med linsene.
Skjær appelsinen fri for hvite kanter, del i biter. Grav ut avocadokjøtt med teskje. Bland begge deler ned i linsesalaten sammen med bladpersille. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
Ha fiskeurtesalt på steinbitfiletene, og stek dem raskt i panne.
Servere fisken oppå linsesalaten, gjerne med en haug lettkokte voksbønner.

Ingen kommentarer: