søndag 9. august 2009

Fruktbrød


Når man skal på tur oppover på snaufjellet trenger man energi.
Energi finnes i tørket frukt. Og tørket frukt er godt.

Dette brødet blir naturlig søtt og veldig saftig av aprikos og rosiner.
I tillegg er melet skåldet, noe som skal gjøre det ekstra saftig. Det holdt seg iallefall i mange dager, og var herlig med brunost eller syltetøy, men også helt uten noe på.
Dette skal jeg gjenta på nye måter!

Fruktbrød
(2 stk)
100 g tørket aprikos
1 dl rosiner
1 dl linfrø
1,5 dl rugflak
4 dl kaldt vann
----------------
3 dl fint rugmel
3 dl kokende vann
50 g gjær
2 ts salt
5-6 dl (eller mer) siktet hvete eller spelt

1. Bland alt over streken og la stå tildekket i romtemeperatur over natten eller i minst 6 timer.

2. Skåld rugmelet ved å helle det kokende vannet over. Bland deretter i den bløtede blandingen, og sjekk at det er ca 37 grader varmt. Rør ut gjæren i bittelitt vann, tilsett den i deigen. Ha i salt, og mel til passe deig. Hev under plast i 45 min.
Kna så deigen og ha den i 2 smurte brødformer. Hev videre i 30 min mens ovnen varmes opp til 200 grader.
Stek brødene i ca 45 minutter langt ned i ovnen.

Ingen kommentarer: