søndag 9. august 2009

Klassisk fiskesuppe


Mamma og jeg dro på Ål for å prøve ut den nye hytta.
Hytteliv skal såklart ikke utelukke luksus, og jeg lagde en klassisk fiskesuppe med fløte, hvitvin og hjemmelagde voksbønner.

Fiskesuppe
(2 pers)
150 g laksefilet
200 g torskefilet
1 ss smør
1/2 purre i ringer
2 gulrøtter i små staver
2 ts mel
5 dl kraft (vann + terning)
1/2 dl hvitvin
100 g voksbønner delt i biter
1/2 dl fløte (havrefløte)
350 g reker (vekt med skall)
sitronpepper
persille

Surr purre og gulrot i smøret noen minutter i en gryte. Rør inn melet, og ha over kraft og vin. La koke til gulroten er mør, det går ganske fort. Ha i voksbønnene mot slutten; de trenger ikke koke så lenge.
Ha i fløten og fisken delt i biter, og la trekke på svak varme i 5-8 minutter til fisken har skiftet farge.
Bland til sist forsiktig inn rekene, smak til med sitronpepper og dryss over persille.

Ingen kommentarer: