torsdag 14. mai 2009

Ristet eplehavregrøt


Enda mer grøt!
Her har vi en fruktig variant med eple både inni og utenpå, og havregrynene er sågar ristet.
Det smakte både syrlig og fyldig nøtteaktig. Grøt blir med på hva som helst.

Eplehavregrøt
(1 pers)
1 dl havregryn
1,5 dl eplejuice
1 dl vann
salt
1/2 eple, sitronsaft, kanel

Rist havregrynene i tørr stekepanne til de blir lett gyllne.
(Jeg tenkte først å riste dem i samme gryte som jeg skulle lage grøten i, men regnet med at det ville frese og syde når jeg senere skulle ha i væsken, så jeg dro frem stekepannen selv om det betydde mer oppvask.)
Ha ristede gryn, eplejuice, vann og salt i en gryte, og kok til grøt.
Raspe eplet og bland med litt sitronsaft og kanel.
Servere med epleraspet, litt rosiner og mandler, og klatt på litt yoghurt naturell.

Ingen kommentarer: