lørdag 31. mai 2008

Reker med avokadohakk og nypevin


Man tager et par-tre venner, en bolle reker og alt som hører reker til, balanserer det hele ned den bratte trappen, og nyter det i 26 varmegrader på borettslagets røde bord. Man må huske at vinen ligger i fryseren. Etterpå kommer en nabo/venn forbi, og hun holder på å drukne i nypevin. Hun trenger hjelp.
Eli skulle lage guachemole. Det ble avocadohakk. Vil du prøve dette hjemme, gjør du slik:

Elis avocadohakk

2 riktig sprø og spenstige avocadoer
hvitløk
olje
sitron
potetmoseredskap
en mann
foodprosessor

Bruk krefter, og press kniven gjennom avokadoen, slik at du på et vis får delt den. Bruk en potetmoser til å prøve å skvise avocadokjøttet. Hvis det ikke går, rop på en mann. Hvis mannen også mislykkes, finn frem foodprosessoren, og la avokadokjøttet surre rundt en stund. Obs, pass på at ikke knivene sløves!
Ta de finhakkede, sprø avokadobitene ut, smooth dem med litt olje og sitron. Dette er en undervurdet gastronomisk opplevelse.
(Gjengitt med opphavskvinnens samtykke)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Tusen takk for en fortreffelig kveld, Dina! Vinen smaker godt sammen med hyggelige jenter.

Eli sa...

Avokadohakk og dets hemmeligheter: Det kan ofte være vanskelig å finne avokadoer som er sprø og fine, men likevel er fullt utviklet smaksmessig. De skal mørke og fine ut i skallet, uten antydning til grønt, gi forsiktig etter ved stilkfestet og ellers være rimelig mykfaste. Det positive er at dersom du skulle bomme og få tak i myke og kremete avokadoer, kan du som nødløsning lage en avokadomos isteden. Lykke til! Hilsen den eksperimentelle kokk