lørdag 24. mai 2008

Laksespyd mens sola gikk ned i en sekk


Igår hadde jeg en ledig fredagskveld, sola skinte igjen, og jeg bestemte meg for å dra ut på Nesøya for å tilbringe litt kvalitestid med opphavet. Noe av det beste en sånn kveld, er at jeg får bestemme hva vi skal spise, og frie tøyler til å kokkelere. I tillegg er det noen andre som drar kortet, og noen andre som rydder og vasker opp! Det synes jeg er en svært fordelsaktig deal...
Igår var det duket for grill, siden sola varmet. Mens vi spiste, akkompagnert av bølgeskvulp og måkeskrik, gikk sola ned bak skyen som i en sekk. "Da står den opp i en bekk", sa pappa. Og jammen hadde han rett. Da vi våknet idag tidlig, ristet måkene vann av fjærene, og frokosten måtte inntas foran peisen.

Laksespyd med lun nypotetsalat

Laksespyd:

laksefilet eller kotelett
Saft og skall av 1 lime
2 ts smbal oelek (chilipasta) eller 1 frisk chili
2 hvitløksfedd, hakket
en god slump kecap manis (sweet soya sauce)
noen ss sesamfrø

Ha ternet laksekjøtt i en plastpose sammen med marinaden. La ligge i kjøleskapet så lenge du gidder. Træ på spyd og grill.

Nypotetsalat:

nypoteter, kokt med skall
sennep
olivenolje
sitron
salt & pepper
persille, timian el annen urt

Skjær potetene i biter mens de enda er varme. (Bit tennene sammen, og utfordre husmorfingrene...) Bland sammen dressingen, hell over potetene, og bland forsiktig. Bland så i hakkede urter. Server straks.

Server med en frisk og enkel salat, dressing av matyogurt m/lime og persille, og grill gjerne grønnsaksspyd i tillegg. (F.eks squash, sopp, små løk og cherrytomater.)
I glasset er det selvsagt hvitvin.

Obs! Hold vakt, måker liker laks!


1 kommentar:

Karin sa...

Mmm det där lät härligt. Både maten och kvällen.