mandag 11. april 2011

Spaghetti med rekesaus


Deilig tykk rekesaus på fullkornssspaghetti.
Rekesaus kan være en litt tam en klassiker, men modernisert med litt chili og lime ble den en perfekt mandagsoppkvikker.

Spaghetti med rekesaus
(1 pers)
fullkornsspaghetti til 1 person
1 toppet teskje hvetemel
1/2 dl melk
1/2 dl fløte
1/2 terning fiskebuljong
1 lite hakket hvitløksfedd
50-100 g pillede reker
saften fra 1/2 lime
1/2 ts sambal oelek
50 g sukkererter
bladpersille

Kok pastaen. Del sukkerertene i 2 på langs og tilsett i pastavannet de siste minuttene.
Varm opp melk og mel mens du visper. Ha i fløte, hvitløk og buljongterning, og la koke i 3-5 min.
Tilsett rekene og la dem bli varme. Smak til med limesaft og sambal oelek.
Bland sausen med pasta og sukkererter, strø over persille og server med mer lime.
Nykvernet pepper gjør susen.

1 kommentar:

Kjerringemne sa...

Fantastisk deilig rett - hederlig omtalt på kjerring-emne.blogspot.com :-)