torsdag 4. februar 2010

Søtpaprikasuppe med tomat og bønner


Paprika er full av C-vitaminer, og det kan vi trenge nå.
Men mest av alt er søtpaprikaen så søt og god.
Jeg tenkte den ville gjøre seg godt i en paprikasuppe, og det gjorde den jammen meg.
Det ble en søtlig suppe med styrke, ekstra fyldig med store hvite bønner til meg og Kristine Kusine.

Søtpaprikasuppe
(2-3 pers)
2 spisse, lange, røde søtpaprika
1 liten rødløk
2 fedd hvitløk
1 ts sambal oelek (chilipasta)
1 boks hermetiske tomater
5 dl vann
1 terning grønnsaksbuljong
1 boks kokte, store hvite bønner
frisk bladpersille
sitronbåter
en rømmeklatt

Del paprikaene i to på langs og legg under grillen i stekeovnen med skallet opp, til det er svartflekkede. Ta dem ut. Legg i plastpose i kjøleskapet 10 minutter og dra skallet av.
I mellomtiden hakker du løk og hvitløk grovt, og steker det mykt i litt olje. Ha i hermetiske tomater, vann og buljong, sambal oelek og paprika i biter og kok i 10-15 minutter. Mos suppen med stavmikser, ha i bønnene, og varm suppen opp igjen slik at bønnene blir varme.
Strø over masse persille, og servere med sitronbåter, en rømmeklatt og hjemmebakte rundstykker.

Ingen kommentarer: