tirsdag 15. juni 2010

Ovnsbakte pastagrønnsaker


Middag på Røa hos Kristine for å feire eksamensfri og redde et strikketøy som hadde havnet på skråplanet.

Jeg var kokken, og lagde ovnsbakte grønnsaker til pasta, til dels inspirert av en lunsj hos Ida med masse hvite paprikaer en gang, samt Elis klassiker "Kristin i ovn" som er grønnsaker overstrødd med balsamico.
Grønnsakene ble utrolig saftige, og beholdt mye saft som fungerte som pastasaus.
Sommermat.

Ovnsbakte grønnsaker til pasta
(2 pers)
1 rød paprika
3 tomater
1/2 pk sukkererter
1 rødløk
2 hviløksfedd
olivenolje
salt&pepper
balsamicoeddik
frisk basilikum

Del paprika i strimler, tomat og løk i båter, grovhakk hvitløksfeddene og skjær sukkerertene i to på langs. Bland alt i en oljet form, ha over litt mer olje, salt, pepper og balsamicoeddik. Stek på 200 grader i ca 20 min, eller til tomatene er myke og løken mør. Strø over masse basilikum og servere til nykokt tagliatelle.

1 kommentar:

dina sa...

Idag lagde jeg nøyaktig samme rett, bare med lange grønne bønner istedenfor sukkererter, og serverte til nypoteter og laks.
Passet supert!

Dett tror jeg blir sommerens tilbehør til alt!