lørdag 9. oktober 2010

Honningristet müsli


Deilig med litt crispy, crunchy, honningsmakende, vaniljeduftende frokost nå i disse hustrige høstmorgener.

Honningristet müsli
200 g store havregryn
100 g speltflak
75 g havrekli
50 g sesamfrø
50 g linfrø
50 g solsikkefrø
75 g grovhakkede nøtter (mandler og usaltede cashew idag)
1 ts vaniljesukker (kan sløyfes)
1 klype salt

2 ss nøytral olje
1 stor ss honning

50 g rosiner

Mål opp alt det tørre og bland det i en ildfast form.
Varm opp olje og honning i en gryte slik at honningen smelter, men ikke kok.
Hell blandingen over i den ildfaste formen og rør godt sammen med korn og frø.
Stek i ovnen på 175 grader i ca 30 min til müslien har fått litt farge, har tørket litt og lukten sprer seg i kjøkkenet. Rør med jevne mellomrom.
Avkjøl, bland i rosiner og oppbevar i tett boks eller glass.
Server med melk eller yogurt og banan.

PS: Nam nam, neste gang lager jeg dobbel porsjon.

Ingen kommentarer: