fredag 27. februar 2009

Wrap it!


Bror på middag en slapp fredagskveld. Vi bakte våre egne maiswrapper og wrappet dem rundt 2 ulike fyll; stekte bønner og rekesalsa. Selvsagt akkompagnert av chili, lime og avocado.
Vin og gullrekka.

Maiswrap
(ca 6 stk)
2,5 dl maismel
2 dl hvetemel
2 ts salt
2 egg
2 dl lyst øl
1,5 dl vann
1 ss olje

Bland mel og salt. Pisk inn egg, øl (jeg hadde bare munkholm, men det gikk bra) og vann. Rør til sist inn oljen. Stek som pannekaker i en glatt stekepanne. De bør ikke være for tykke. Etterhvert som de blir ferdige, kan de legges i stekeovn på 75 grader i en form dekket med aluminiumsfolie, så holder de varmen til fyllet er klart.

Stekte bønner
1/2 - 1 rød chili
1 boks kidneybønner
2 hvitløksfedd
100 g cherrytomater
1 moden avocado
bladpersille
salt og pepper

Hakk chili uten frø, hakk hvitløk, skyll bønnene. Ha alt dette i en stekepanne med litt olje. Stek rundt i 5 minutter. Tilsett halve cherrytomater, stek noen minutter til. Ta platen av varmen. Skjær avocadoen i terninger, bland i bønnemiksen sammen med bladpersille. Smak til med salt og pepper.

Rekesalsa
ca 250 g reker (vekt med skall)
1 godt moden avocado i terninger
100 g cherrytomater delt i fire
en liten bit hakket rødløk
1/2 rød cili
2 ss sweet chilisauce
saften av 1 lime
1 ts fiskesaus (salt funker også)
hakket koriander

Bland alt, gjerne litt på forhånd så limesmaken setter seg.

Tilbehør
hjertesalat
sweet chilisauce
rømme/yogurt med lime og persille
limebåter
noen gode olivener?

Wrap it!

Ingen kommentarer: