søndag 1. februar 2009

Spagetti med fersk tomatsaus


Søndag, og jeg har ingenting å lage middag av... Må det bli omelett idag igjen?
Men heisann, en boks cherrytomater i kjøleskapet! Og rødløk, frisk bladpersille og et par gamle soltørkede tomater. Rosmarin i fryseren. Pasta og vinkartong i skapet. Ingen grunn til panikk.

Spagetti med fersk tomatsaus
(1 pers)
spagetti til 1 person
olivenolje
1/2 rødløk i båter
1 fedd hvitløk, grovhakket
ca 10 cherrytomater, delt i to
2 soltørkede tomater, bløtlagde og delt i biter
en slump vin, rød eller hvit (kan ved krise erstattes med litt vineddik og vann)
ferske hakkede urter, f.eks rosmarin og bladpersille
en klype chiliflak

Kok spagetti med salt og litt olivenolje i vannet.
Stek rødløksbåter og hvitløk myke i litt olje, svak varme så de ikke blir brune. Ha deretter i cherrytomater, soltørkede tomater, vin og urter. Stek til det sauser seg litt. 
Ha i en klype chiliflak (obs, vær forsiktig!).
Servere pastaen med sausen oppå.

Ingen kommentarer: