søndag 8. februar 2009

Havresalat med rotfrukter


Kjøleskapstømming. Karin og jeg strikket så garnet sprutet, og mellom pinnene løp jeg ut og inn av kjøkkenet og rørte sammen en varm salat av det som fantes. 
Jeg fant rødbeter og gulrøtter, 
men alle slags rotfrukter hadde gjort nytten. 
Noen løkbåter hadde sikkert også gjort susen. 
Havre gir god, nøtteaktig smak, men kan erstattes av andre gryn.
Viktig med energipåfyll når strikketøyet blir så kronglete at ukvemsordene sitter løst.

Havresalat
(2 pers)
2 store rødbeter
3-4 gulrøtter
3 fedd hvitløk
frisk rosmarin
2 håndfuller skåldede mandler
2 dl mathavre
masse hakket bladpersille
sitronsaft, flytende honning og olivenolje
salt og pepper

Skrell og skjær rotfruktene i biter, del hvitløksbåtene grovt. Ha i ildfast form og bland med rosmarin, litt olivenolje, salt og pepper. Stek på ca 200 grader til de er myke og møre.
Kok mathavren. Rist mandlene i tørr panne og grovhakk dem.
Bland en dressing av sitronsaft, honning, olivenolje, salt og pepper.
Bland i den kokte havren. Ha i rotfruktblandingen, hakket persille og mandler.
Vi hadde ajvar og oliven til.

Ingen kommentarer: