mandag 16. februar 2009

Torsk på buljongrotfrukter


Poteter og andre rotfrukter blir ekstra gode og utrolig raskt ferdige hvis de blir delt i terninger og får koke i buljong.
Med en torsk på toppen og en klassisk agurksalat på siden er dette en skikkelig middag som umulig kan slåes av særlig mange hurtigmater. Det tok nøyaktig 21 minutter fra jeg satte potetskrelleren i første gulrot til herlighetene fyllte tallerkenen. Innenfor grensen i en travel/sulten hverdag?

Torsk på buljongrotfrukter
(1 pers)
1 torskefilet
1 stor potet (ca 200 g)
150 g gulrot og kålrabi
2 ts buljongpulver
1 bit agurk
salt, pepper, sukker, sitronsaft, blapersille

Skrell og skjær potet, kålrabi og gulrot i terninger. Kok dem møre (ca 10-12 min) i vann tilsatt buljongpulver, la det såvidt dekke rotfruktene.
Ha sitronsaft, salt og pepper på torsken.
Stek den i litt smør eller olje i stekepanne, noen minutter på hver side.
Høvle agurk, bland med litt sitronsaft, salt, pepper, en klype sukker og persille. Hell av ev. overflødig rotfruktvann, dandere rotfruktbitene med torsken på toppen, og servere med agurksalat og gjerne noen cherrytomater.

Ingen kommentarer: