lørdag 7. februar 2009

Indisk kikertcurry


Tone er på besøk i Oslo, og da blir vi alltid i ekstase alle tre, både Tone, Karin og jeg. Vi startet helgen med herlig indisk gryte og vin hos Karin. Passe sterk, og som bomull for magen.

Kikertcurry
(4 pers)
1 rød chili
1 stor løk
3 hvitløksfedd
en bit ingefær
1 boks kikerter
olje
3 ss indisk currypaste
10-15 cherrytomater
1 boks kokosmelk
ca 150 g fersk spinat
saft av 2 lime
salt
fersk koriander

Hakk løk, riv ingefær, hakk chili og fjern frø, knus hvitløksfeddene og hakk dem grovt.
Stek det mykt i litt olje. Bland i currypaste og hell over avrente kikerter og kokosmelk.
Kok opp, og la koke noen minutter til det tykner litt. Ha i spinat og cherrytomater delt i to, kok noen minutter til. Smak til med salt og limesaft, strø over koriander.
Servere med ris, limebåter og masse koriander. Vi prøvde oss også på fritert papadam.

Ingen kommentarer: