fredag 6. mars 2009

Salade nicoise


Lettlaget, men mettende, klassisk nicoisesalat for meg og Silje etter korøvelse på en fredag.
Nicoise viste seg å bli så elegant at den veiet opp for våre nokså uelegante, skrale fredagskropper.

Salade nicoise
(ca 3  pers)
1 boks tunfisk i olje
150 g grønne bønner
2 kokte poteter i skiver
2 gode tomater i skiver
1 liten rødløk i ringer
1 stk hollandsk hodesalat (eller romano eller annen storbladet salat)
10 grønne oliven
1 ss kapers
2 hardkokte egg i båter
bladpersille
sitronbåter

Dressing:
3 ss olivenolje
1 ss rødvinseddik
1 ts dijonsennep (jeg har en ny solbærdijon, rosa dressing!)
1 hakket hvitløksfedd
litt salt

Kok bønnene noen minutter i saltet vann, la tunfisken renne av og del den i biter.
Legg saltabladene utover på et fat. Dandere bønner, poteter, rødløk, 
tomater og tunfisk over. 
Bland dressingen. Hell over salaten. 
Strø over oliven og kapers.
Pynt med eggebåter og persille. Legg ved sitronbåter til å presse over.
Servere med godt brød og vin.

Ingen kommentarer: