tirsdag 21. oktober 2008

Tyttebærbrød


Det er ikke så søtt som det høres ut. Eller kanskje det ikke høres søtt ut i det hele tatt? Det er jo tyttebær vi snakker om.
Et grovt, saftig brød med en frisk liten touch.

Rugbrød med tyttebær
(2 stk)
1 pk fersk gjær
6 dl vann
1 ts salt
2 ss olje
1 dl tyttebærsyltetøy
1 dl linfrø
5 dl sammalt rug
9 dl siktet rug (+ litt mer til utbaking)

Smuldre gjæren i 37 graders vann. Tilsett salt, olje og tyttebærsyltetøy. Rør inn linfrø og mel og rør kraftig til deigen blir smidig. Hev under plast på et lunt sted i 1 time.
Slå deigen sammen igjen med en sleiv og hell på 1/2-1 dl siktet rug, slik at du klarer å håndtere deigen med hendene. 
Del i 2 leiver, og trykk ut i 2 smurte brødformerformer med mel på hendene. 
Hev videre under klede i 45 min.
Pensle så brødene med vann, dryss på litt sammalt rug og stek i ca 1 time på 175 grader. Ta brødene ut av formen og stek om nødvendig i ytterligere 5-10 min uten form.

Ingen kommentarer: