
Jeg har blitt student på mine gamle dager, og til studentlivet hører matpakke. Det bør det iallefall gjøre, ellers blir det fort dyrt.
Akkurat som jeg i år har som forsett å bli en flittig student som gjør alt med én gang og aldri utsetter noe til søndag kveld, har jeg også forsetter om å bake mitt eget brød slik jeg gjorde som ung dramastudent.
Dette er både raskere og hyggeligere enn å lese pensum, så det burde ikke bli helt umulig å gjennomføre.
Rugbrød i form
(2 stk)
2 ss smør
3 dl vann
3 dl melk
1 pk gjær
2 ts salt
2 ts honning
1 dl havregryn
1 dl solsikkefrø
10-11 dl fint rugmel
Smelt smøret, ha i melk og vann, varm til 37 gr. Løs opp gjæren i litt av blandingen, hell i resten, samt salt, honning, frø og korn. Bland i mel, og rør godt. Deigen skal være litt klissete.
(Hvis du ikke bruker brødform, kan du ha i litt mer mel.) Hev godt tildekket i ca 45 min.
Slå deigen sammen med en sleiv, du trenger ikke ta den ut på bordet. Fordel deigen i 2 smurte brødformer, glatt dem litt med en slikepott, og hev under klede i nye 45 min.
Pensle med vann el melk, og stek på 225 gr i 35-40 min.
Når brødene er tatt ut av ovnen og fortsatt er glovarme, pensle med vann og avkjøl på rist.
1 kommentar:
For en koselig blogg du har Dina! -Jeg snik-kikket i mappa di og så denne søte bloggen :)
Legg inn en kommentar