søndag 29. juni 2008

Asiatiske langekaker


Onsdag var det grått og trist, og vi fant ut at shopping i Strömstad ville være et godt alternativ til terrassen. Vi ville lage fiskekaker til middag, og på Konsum hadde de langefilet i fiskedisken. Fiskedamen sa at den var fastere i kjøttet enn torsk og sei. Godt for en fiskekake, tenkte jeg.
For å sprite opp langen (uten å ha særlig kjennskap til langes behov for oppspriting) tilsatte vi noen asiatiske smaker, lime, chili, hvitløk og ingefær.

Asiatiskinspirerte fiskekaker
350 g langefilet
1 rød chili uten frø
3 fedd hvitløk
1 bit ingefær
skall av 1 lime + litt saft
1 egg
1 ss mel
salt, pepper

Fjern bein og hakk fiskefileten fint, hvis du ikke har foodprosessor for hånden. Bland med hakket chili, hvitløk og ingefær. Ha i limeskall, men bare litt saft, ellers kan kakene bli løse. Bland i egget og melet. Salt&pepper?
Form baller med hendene, og flat dem ut på stekepanne med smør. Stek noen av gangen, og legg de ferdige i en ildfastform med folie over, som du setter i ovnen på ca 100 grader.

Nypotetsalat med frisk spinat
1/2 pk fersk spinat
6 nypoteter
4 reddiker
lime, olje, hvitløk, honning, salt, pepper

Kok nypotetene med skall, del dem i biter. Bland dem med fersk spinat og reddiker i skiver. Bland limesaft, olje, hvitløk, honning, salt og pepper, og hell over salaten.

Server kakene med potetsalaten, og gjerne matyogurt, naturell eller med litt lime.

Vi drakk chilensk hvitvin til, den skulle ha en "tropical twist", og det passet vel bra til asia!
Norske jordbær til dessert.

Ingen kommentarer: