
Ferdig med eksamen, hoho!
Da måtte jeg ha en god lunsj.
Ble tipset av Ida om å posjere egg forleden dag, og da jeg slo opp på det i kokeboka mi ble det servert på en seng av spinat. Husker det var noe de ofte serverte til frokost i New York, og at det er vanlig å ha i spinatsuppen.
Herlig konsistens med den stive, seige hviten rundt, og plommen som eksploderte utover da jeg skar over. Jeg spiste opp på 4 minutter, og slikket faktisk tallerkenen etterpå...
Posjert egg
egg
ca 1 l vann
2 ts eddik
2 ts salt
spinat og sjalottløk
Kok opp vann, eddik og salt. Knekk egget oppi en kopp, hell forsiktig ned det kokende vannet.
La syde i 3 min og ta opp med hullsleiv.
Fres vasket spinat raskt i litt smør sammen med hakket sjalottløk.
Dandere gjerne spinaten på godt, ristet brød med ferskost, og topp med egget.