Mat må man jo ha... Skal jeg orke å lage mat idag, bare til meg selv...? Ja! For da blir jeg glad. Det må jo ikke være fancy, det må bare være godt. Og sunt. Men jeg behøver ikke spise opp alt selv altså.
fredag 27. februar 2009
Wrap it!
Bror på middag en slapp fredagskveld. Vi bakte våre egne maiswrapper og wrappet dem rundt 2 ulike fyll; stekte bønner og rekesalsa. Selvsagt akkompagnert av chili, lime og avocado.
Vin og gullrekka.
Maiswrap
(ca 6 stk)
2,5 dl maismel
2 dl hvetemel
2 ts salt
2 egg
2 dl lyst øl
1,5 dl vann
1 ss olje
Bland mel og salt. Pisk inn egg, øl (jeg hadde bare munkholm, men det gikk bra) og vann. Rør til sist inn oljen. Stek som pannekaker i en glatt stekepanne. De bør ikke være for tykke. Etterhvert som de blir ferdige, kan de legges i stekeovn på 75 grader i en form dekket med aluminiumsfolie, så holder de varmen til fyllet er klart.
Stekte bønner
1/2 - 1 rød chili
1 boks kidneybønner
2 hvitløksfedd
100 g cherrytomater
1 moden avocado
bladpersille
salt og pepper
Hakk chili uten frø, hakk hvitløk, skyll bønnene. Ha alt dette i en stekepanne med litt olje. Stek rundt i 5 minutter. Tilsett halve cherrytomater, stek noen minutter til. Ta platen av varmen. Skjær avocadoen i terninger, bland i bønnemiksen sammen med bladpersille. Smak til med salt og pepper.
Rekesalsa
ca 250 g reker (vekt med skall)
1 godt moden avocado i terninger
100 g cherrytomater delt i fire
en liten bit hakket rødløk
1/2 rød cili
2 ss sweet chilisauce
saften av 1 lime
1 ts fiskesaus (salt funker også)
hakket koriander
Bland alt, gjerne litt på forhånd så limesmaken setter seg.
Tilbehør
hjertesalat
sweet chilisauce
rømme/yogurt med lime og persille
limebåter
noen gode olivener?
Wrap it!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar