torsdag 26. februar 2009

Hermetisk rogn


Du er skeptisk sier du? Det var jeg også...
På begynnelsen av 80-tallet var min mor en helsefreak som elsket hermetisk rogn på boks, stekt i skiver. Jeg husker ikke hva det smakte, men jeg husker at jeg ikke jublet da det ble satt på bordet.

På søndag serverte mamma skrei med fersk rogn, og det er jo fantastisk. Selvsagt er fersk rogn det beste av det beste, men mens jeg spiste, kom jeg til å tenke på bokserognen igjen. Det kunne vel ikke være direkte usmak på den når det bare er rogn det er snakk om?

Som sagt så gjort. Jeg gikk idag til innkjøp av min første bokserogn, delte den i skiver, stekte  og serverte med kålrabimos og agurksalat. Det var godt! Jeg fikk et sug etter mer. Deilig konsistens, og salt smak. Og så så sunt da gitt!

Stekte rognskiver
(1 pers)
1/2 boks (200 g) hermetisk rogn, king oscar
olje

Del rognsylinderen i skiver på ca 1 cm. Stek gylne og varme i litt olje, noen minutter på hver side.

Kålrabimos
(1 pers)
1 potet
200 g kålrabi
1/4 rødløk
1 stort fedd hvitløk
1/2 dl melk
salt, pepper og en klype sukker

Hverdagsversjonen av kålrabistappe.
Skrell og skjær rotfruktene i terninger. Hakk løk og hvitløk. Kok grønnsakene i vann som så vidt dekker, til de er møre. Hell av kokevannet. Mos med et stapperedskap, ha i melk, kok opp igjen og smak til med salt, pepper og sukker.

Servere rognskivene med mosen, agurksalat, rømme med persille og sitron, 
samt noen gode tomater.

3 kommentarer:

  1. Jeg er også vokst opp på det glade 80-tall med bokse-rogn til middag. Og jeg elsker det! Siri

    SvarSlett
  2. Ja, det var helt fantastisk!

    SvarSlett
  3. Ååå🥰 no må eg jammen meg ut å kjøpe rogn på boks å ha til middag i dag, med poteter, grønnsaker og remulade😊👍 Hadde jo det ofte til middag før!

    SvarSlett